dilluns, 12 d’abril del 2010

Progamari Multimèdia Educatiu

Si sou tutors o tutores d’ESO i heu buscat programes multimèdia educatius a la xarxa per aplicar a les classes de tutoria a l’ESO, potser heu tingut dificultats per trobar-ne d’interessants, per aquest motiu us recomano aquest web , ja que compta amb un seguit de recursos per utilitzar a les classes de tutoria i treballar la Competència emocional i social i fomentar així, la convivència.

Es molt fàcil d’utilitzar i amb una explicació clara del que hi ha. A l’apartat de recursos trobarem el títol de l’activitat i una petita explicació, al clicar ja trobarem l’activitat. Hi ha diverses tipologies d’activitats des de jocs de rol a jocs de taula i contes i còmics per treballar les diferents activitats.

Depenent del grup que tingueu, de l’experiència, dels vostres coneixements i temps que tingueu podeu adaptar els materials. Teniu la possibilitat d’utilitzar-los tal i com estan però us aconsello el poder introduir altres elements tecnològics per enriquir-los, ja que el multimèdia no està present i seria força interessant convertir alguna de les activitats en un exercici multimèdia amb la inclusió d’altres recursos com vídeos, imatges o aplicacions interactives que fomentessin la inclusió de les TIC’s a l’aula i així ser un element motivador per als alumnes.

3 comentaris:

  1. Com comentes, Lídia, la majoria de les activitats no són multimèdia (més enllà d'un parell que tenen format power point), però s'hi poden convertir fàcilment amb els diferents mitjans de què disposem avui dia. L'activitat "no em fumis", per exemple, pot convertir-se en una activitat multimèdia si es proposa als alumnes que es filmin ells mateixos durant la representació i després es fa el debat en un fòrum virtual. Diverses de les activitats del dossier "Competència social i tècnica teatral (2n cicle)" tenen la mateixa facilitat.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord amb tu i amb la Roser quan dieu que al material, encara que bo, li calen aspectes més interactius. El professorat que vulgui usar aquest material el podria modificar afegint-hi hipertext i elements multimèdia. Estic pensant, per exemple, en un dominó de les emocions més atractiu amb imatges, o en un powerpoint sobre els pensaments hipervinclat amb videos del youtube.

    ResponElimina
  3. Lidia,

    Has trobat una bona font d´informació i recursos digitals pel tema de tutoria. Però com diu la Marta potser mancaria un xic més d´elements interactius, no et sembla?

    Salutacions,
    Teia

    ResponElimina