dijous, 15 d’abril del 2010

Presentacions en línia



Qui és aquest noi d'aspecte despistat?

És una de les fortunes més importants del món que, a més, és el que, en anglès, es coneix com a "self-made man": Bill Gates.

Probablement el somni de molts alumnes, que no són conscients del que els espera un cop fora de l'institut. I per això és funció del tutor orientar-los cap al futur que els ofereixi les millors possibilitats.

De recursos adreçats a aquest objectiu n'hi ha de diversos (i alguns ja els hem treballat), però hi ha un powerpoint que ha guanyat una certa fama a internet en què, presumptament (el powerpoint també dóna per parlar dels problemes de creure tot el que arriba per internet), el personatge aparentment poc fiable de la imatge superior, ara ja adult i multimilionari, ofereix els seus consells als adolescents per tal que es preparin el millor possible per al futur que els espera:

Les 11 regles de la vida
Veure més presentacions de Mr Rep.

Són alguns consells que no són nous, però que poden afavorir la reflexió entorn a la cultura de l'esforç i la relació entre pares i fills, tan difícil en aquestes edats. L'any que vaig fer de tutora (era un curs de 1r de batxillerat) vaig acompanyar aquest power point del text següent (sí, aquells dies vam fer tutoria en anglès: per què no?).

Vaig descobrir que fins i tot alguns alumnes dels que tots consideràvem bons estaven convençuts que part del seu èxit es devia al bon efecte que causava en el professorat el fet que assistissin a totes les classes i prenguessin alguns apunts (és a dir que no eren conscients que el propi esforç tenia compensació). Fou realment sorprenent.

2 comentaris:

  1. Trobo molt bé la docència de matèries, en aquest cas de la tutoría, en una altra llengua. Sóc partidària de fer CLIL / AICLE (Content and Language Integrated Learning / Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües en el context escolar Europeu) en els nivells més alts de la secundària. Penso que l'experiència de fer aquesta activitat de tutoria en anglès devia ser molt enriquidora per als teus alumnes, ja que van poder comparar les seves espectatives respecte a la seva avaluació amb les que tenien els estudiants americans a més de reflexionar sobre l'esforç que dediquen a les tasques i les notes que n'obtenen.

    ResponElimina
  2. Presentació amb molt de joc per treballar a classe i el to divertit del contingut no amaga el missatge directe i clar per als joves tan ben acostumats i com deies Roser, amb tant poques referències a l'esforç per aconseguir les coses.

    ResponElimina