dijous, 22 d’abril del 2010

Pràctiques innovadores


Us presento una experiència força interessant que han realitzat els alumnes de 3r ESO del SES Serra d’en Noet (Berga) que és aplicable a altres nivells de l’ESO.

Mitjançant el bloc els alumnes mostren elements que fan reflexionar sobre l’educació en valors sobre els drets humans, la democràcia i el respecte per la diversitat.

S’estructura en dos grans blocs, un que fa referència a la lluita contra la discriminació i l’altre sobre la participació de la ciutadania. Mitjançant un material audiovisual presenta el tema i annexa documents amb exercicis i links relacionats amb el tema. Ho fa d’una forma propera i basant-se en exemples quotidians i propers.

Cal destacar la col·laboració d’altres entitats com l’Ajuntament i la Diputació per crear recursos que fomentin aquests objectius.

2 comentaris:

  1. Tot i que al principi m'ha costat entendre el funcionament del bloc, he acabat veient que es tracta, per al meu gust, de l'activitat més rodona de les que hem presentat. Fa realment l'efecte d'una cosa acabada, perquè cada apartat recull un treball complet consistent en una recerca i una activitat de vídeo creada pels mateixos alumnes, i totes aporten informacions complementàries.

    Trobo que és un model de treball.

    ResponElimina
  2. Coincideixo totalment amb la Roser. És una experiència que, encara que porta molta feina de preparar, és viable en tots els nivells educatius i molt engrescadora per als alumnes. M'he fixat amb les fotos del "making-off" on els alumnes es veuen la mar de cofois; ja ho poden estar, ja de la seva feinada!!!

    ResponElimina