dilluns, 26 d’abril del 2010

Conclusions

Sempre he dit que jo sóc professora vocacional, i m'ho noto especialment quan, davant d'una notícia, d'un fet o d'una nova eina, em trobo valorant quelcom en què la gent del meu voltant ni tan sols pensa: les seves possibilitats educatives.

Això, no ho puc negar, m'ha ajudat molt com a professora, però també a l'hora de fer les successives recerques que aquesta webquest (proposada per la professora de "Recursos per al desenvolupament de la creativitat"). La dificultat era que aquest cop no havia de buscar recursos a propòsit de la meva especialitat, sinó de quelcom que conec molt menys: la tutoria.

Això em fa pensar en certa anècdota que es va esdevenir fa força temps, quan tot just començava a treballar com a professora. Cert dia vaig escoltar com una companya més gran i amb més experiència quedava parada de la quantitat i la qualitat dels recursos que es trobaven a internet sobre les més variades matèries. En aquell moment, jo, que ja tenia una gran fe en les TIC, vaig pensar que no ho sabia prou, però el cert és que no podia imaginar el que he descobert amb la realització d'aquesta activitat: el mar és molt més gran que no em pensava!

En aquest sentit, el fet de dur a terme la recerca amb dues companyes igualment motivades crec que m'ha facilitat la reflexió entorn a temes que jo no havia considerat i la troballa de fonts que no sabia que existissin. El mar és molt gran, sí, però arreu hi ha peixos, i si els pescadors són prou intel·ligents no tornaran mai amb les mans buides. Per això un altre problema ha estat la selecció d'uns recursos i l'abandonament d'uns altres.

Finalment,  allò de què més orgullosa estic (a banda del fet d'haver recordat puntualment il·lustrar els posts amb imatges, negretes i cursives) és de l'activitat final, ja que programar és un dels meus punts febles com a professora. Malgrat tot, després d'una recerca tan àmplia i de l'exemple de les companyes, m'he sentit segura a l'hora de fer-la i crec que això (i la valoració de les companyes i de la professora, que agrairia de tot cor) m'ajudarà aquest estiu a preparar certes oposicions que es convoquen l'any que ve i en les quals tinc posades molta confiança.

Sincerament, el dia que em vulguin fer tutora d'algun grup crec que no tindré motius per arronsar-me.

1 comentari:

  1. Sí, Roser, ha estat difícil, tal com dius, seleccionar un recurs prou significatiu per a cada post tenint en compte la gran quantitat i la diferent qualitat de material digital existent a la xarxa. Podem estar-ne orgulloses.

    M'alegro, d'altra banda, que t'agradi programar. És cert que et serà molt útil.

    Pel que fa a la teva futura tutoria, de materials no te'n faltaran.;-) I si en trobes de bons, ja saps on penjar-los.

    Molt cordialment,
    Marta

    ResponElimina