dimecres, 14 d’abril del 2010

Audiovisuals a la xarxa

Els nostres alumnes estan molt acostumats a visionar imatges de violència en la seva vida diària: en els informatius, en els programes d'entreteniment, en el pati del centre educatiu. La idea de la pau, sovint, només la relacionen a una imatge fixa: un colom. Pensen en el que va pintar Picasso, potser?

El portal de la ONG Fundació per la Pau ofereix moltíssima informació per a treballar aquest tema des de diferents vessants. En aquest post us proposo un vídeo molt curt, que es va presentar al concurs d'animació per la pau que organitza aquesta ONG des de fa dos anys per tal que la violència desaparegui com a forma de relació entre les persones i els pobles.


Si voleu preparar uns tallers sobre la pau, aquesta mateixa fundació ha elaborat els materials en vídeo, que podeu trobar aquí.

La Fundació per la Pau té, a més del portal que us comento, un canal propi a Youtube, on podreu obtenir material audiovisual que és adaptable per a les classes de tutoria.

2 comentaris:

  1. M'ha encantat el vídeo, m'agradaria que els nois i noies de 16 anys que el miressin tinguessin les mateixes sensacions que jo al mirar-lo. M'haurieu de veure la cara. Molt maco!!!!.

    Molt important tenir en compte aquest material per tal d'incidir en els nivells de violència i agressivitat de molts joves d'aquestes edats.

    ResponElimina
  2. El vídeo m'agrada molt com a document introductori. Jo possiblement el passaria més d'una vegada: una vegada ràpid, perquè el vegessin i poguessin treure'n una impressió general, i una altra més a poc a poc, per tal de poder anar comentant les diferents paraules que apareixen (sembla mentida el concepte tan limitat que tenen encara alguns adolescents del que és la violència o el terrorisme).
    Després hi ha les activitats que proposeu (tu i Fundació per la Pau) que també estan molt bé: els nanos d'aquestes edats sovint ja no juguen perquè "és de criatures", però he vist com hi ha gent que ensenya a través del joc i com els nanos descobreixen que, en els jocs que jugaven quan eren petits, hi ha nivells ocults que expliquen com és la societat on viuen. La cara que se'ls queda quan ho descobreixen és al·lucinant!

    ResponElimina