dimecres, 14 d’abril del 2010

Audiovisuals a la xarxa


En aquests moments de crisi i la importància de la sensibilitació cap a la creació d'empresa, us presento un vídeo on apareixen termes com microcrèdits, elements reciclats, tradicions mexicanes, ...que poden servir per organitzar diferents activitats a les classes de tutories amb els alumnes de 4t d'ESO.

Recomenable sobre tot si hi ha persones nouvingudes que veuen que és possible la plena integració al lloc on vius.

Em quedo amb la reflexió que una petita cosa quotidiana es pot convertir en una idea de negoci i que pensin en l'última frase del vídeo ...un lugar para los que estamos aquí.

També valoro positiu el model de dona que apareix, nouvinguda amb formació i amb esperit emprenedor.

Considero aquest vídeo com un element a tenir en compte i amb molt de joc a les classes de tutoria.


2 comentaris:

  1. Jo també trobo que és una molt bona idea. A vegades, quan parles als alumnes de l'autoocupació pensen en botigues o en coses més complexes (estem fent un crèdit de català sobre aquest mateix tema i és el que he observat: una alumna fins i tot va proposar de muntar un banc!), però rarament se'ls acut que ells tenen habilitats que poden ser d'utilitats a d'altres.

    En el cas d'aquesta noia, ella sabia fer estels i pinyates, i els trobava a faltar a les festes d'aquí (de fet aquí se'n feien, antigament, amb testos i olles velles de terrissa; era una manera antiga de reutilitzar, però s'ha perdut: aquesta reflexió també se'ls pot fer als alumnes). Què va fer? Fer-ho ella.

    Això hauria d'ajudar als alumnes a buscar dins seu què és allò de bo que poden oferir al món, perquè a vegades només els ressaltem tot allò que no saben o que no saben fer bé.

    ResponElimina
  2. El joc socialitza. És un molt bon mitjà per aprendre sobre diferents cultures i, fins i tot, per recordar la nostra memòria històrica i mantenir vius els nostres costums. Penso que, mitjançant el joc, els alumnes poden autoconèixer-se i conèixer els altres. A classe de tutoria es poden presentar aquells jocs que han quedat en desús en l'actualitat com ara el palet, les bitlles catalanes, les pinyates, les baldufes, les bales, ... o aquells que provenen d'altres cultures.

    ResponElimina