dimarts, 20 d’abril del 2010

Recursos col·laboratius

Alteris és un web dissenyat amb l'objectiu de desenvolupar l’educació ciutadana i els valors democràtics entre els joves, es pot utilitzar en l’Educació Secundària Obligatòria i gira al voltant de 10 àmbits quotidians que viu qualsevol ciutadà: política, medi ambient, pau, salut, consum, treball, família, oci, tecnologia i diversitat.

És un bon exemple de treball col•laboratiu i de wiqui, ja que a part de mostrar diferents nivells d’informació permet la participació dels alumnes i professors sobre aquestes temàtiques.


Un altre temàtica molt adient per crear un wiqui és la participació dels alumnes en la vida del Centre, fomentant la implicació i la convivència.

Es podria fer en format de butlletí periòdic amb un apartat de suggeriments i propostes sobre qüestions concretes que bé plantejarien l’equip de professors/ores o els propis alumnes.

2 comentaris:

  1. Carai, Lídia, quina perla que has trobat! No coneixia Alteris, però hi he estat fent una bona ullada i la veritat és que m'ha impressionat força: és un curs de tutoria (o 4!) en sí mateix! La presentació és molt llaminera, i proposa activitats, i ofereix opinions d'experts, i... l'he trobat completíssim!

    (Lamento la sobredosi de signes d'admiració, però és que estic entusiasmada: això se'n va de cap al meu Mr. Wong!)

    ResponElimina
  2. Sí, Alteris, està molt bé! Tal com dius, Roser, pot utilitzar-se completament a les classes de tutoria. Has fet bé de posar-lo al Mr. Wong, Roser, perquè les activitats que presenta són de molt bona qualitat i el que és millor... funcionen a classe!!! T'ho dic perquè vaig utilitzar el de drets humans i Ciutadania per a treballar-los en aquesta matèria.

    ResponElimina